Χρήσιμες Διευθύνσεις

Το μοναδικό δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης όλων των κινητικά αναπήρων στην Ελλάδα.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είναι ο τριτοβάθμιος κοινωνικοσυνδικαλιστικός φορέας του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα.
Το www.DISABLED.GR είναι μία ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που αφορά στα άτομα με αναπηρίες, και διαθέτει μία μεγάλη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει τίτλους βιβλίων και άρθρων για τις αναπηρίες, την ειδική εκπαίδευση, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση, κ.ά.
Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες καθώς επίσης και να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα ειδικής αγωγής.
Η ιστοσελίδα NOESI.gr αποτελείται από σελίδες που είναι αφιερωμένες στην Ειδική Αγωγή και την Ψυχική Υγεία και πιο συγκεκριμένα σε αναπτυξιακές, νευρολογικές, ψυχικές διαταραχές.
Η ιστοσελίδα ΕΥΤΕΧΝΟΣ παρέχει ενημέρωση για τις αναδυόμενες τάσεις, μεθοδολογίες και λύσεις που προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών , οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινή διαβίωση και κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων καθώς επίσης και πληροφορίες για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων στο διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του.
Ιστοσελίδα για την ενημέρωση των γονέων σε θέματα διατροφής, υγείας, ψυχολογίας και ανάπτυξης.
Στην ιστοσελίδα παρέχονται πληροφορίες γαι το Μουσείο Συναισθημάτων, στο οποίο μέσα από το παραμύθι, τα παιχνίδια και τα εκθέματά του ενθαρρύνονται τα παιδιά αλλά και οιγονείς τους να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους.
Ιστοσελίδα ενημέρωσης για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο το οποίο αποτελεί για τα παιδιά μία από τις πρώτες μουσειακές του εμπειρίες.
Ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που περιλαμβάνει χιλιάδες άρθρα τα οποία γράφονται από συνεργαζόμενους που συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια.